čtvrtek 5. srpna 2021

Ve vašich očích vesmír......

 

V kráse ocelové šedi s černou temnotou vprostřed hýčkáte si slečno dvé překvapení ne nenasytnou nestvůru požírající galaxie ale hvězdy temné jako inkoustová hladina rybníka. 

*

Navzdory vůkol panující vší té vesmírné symetrii paprsky vašich zorniček popírající veškerá pravidla biologického konstruktu křičí svou nádhernou odlišnost do celého světa. 

*

Drobounké duhové vlnky mezi zářícími stélami galaktických ramen přitahují mou pozornost jako vesmírný magnet a vyprávějí prastarý příběh o věčném obluzení jemuž nelze odolat.

*

Lapen miriádami fotonů a přitahován vaší gravitací kroužím svým vesmírem po oválných drahách s myšlenkami na věčnost a pokaždé když protínám rovinu vaší ekliptiky tiše žasnu.

*

Máte v očích vesmír a já jsem jen nepatrným bolidem kterému dovolíte navštěvovat vás hořet plamenem v barevných atmosférách vašich planet a než jej po tisící necháte odlétnout do chladné samoty nekonečna. 


Žádné komentáře:

Okomentovat

Ve vašich očích vesmír......

  V kráse ocelové šedi s černou temnotou vprostřed hýčkáte si slečno dvé překvapení ne nenasytnou nestvůru požírající galaxie ale hvězdy tem...